2021 Yılı İçin En İyi 20 Ücretsiz Font
Ücretsiz Şeyler

2021 Yılı İçin En İyi 20 Ücretsiz Font

Hakan Ertan
Hakan Ertan
22 Mart 2022 6 dk. okuma

Sürekli değişen, kendini yeniden tanımlayan ve icat eden unsurlarla ilgilendiklerinden Grafik Tasarımcılar, İllüstratörler ve Web Tasarımcılar trendler hakkında sürekli olarak güncel kalmaya ihtiyaç duyarlar. Sektördeki gelişmelerden bir tasarımcı olarak haberdar değilseniz, tasarımlarınız modası geçmiş gibi görünebilir veya modern grafik tasarım stili bağlamıyla uyuşmayan bir hale gelebilir.

Tipografi tasarımın en önemli unsurlarından bir tanesidir. Her yıl farklı tarzlardaki tasarımcılar tarafından dönemin ihtiyaçlarına uygun fontlar tasarlanır. Bu fontlar Tasarımcıların müşterileri için mümkün olan en iyi ve en heyecan verici afişler, reklamlar, logolar ve hatta sosyal medya içerikleri yaratmasına yardımcı olurlar. Tasarımcılar meslektaşlarıyla rekabet ederken yeni fontlar barındıran, ücretsiz geniş bir font arşivine sahip olmak önemli bir avantaj sağlar. DesignGost olarak 2021 yılında kullanmanız için ücretsiz 20 font derledik. Tüm listeyi aşağıda bulabilirsiniz.

Leafy, fırça izi tarzında el yazısı grubuna giren, 95 karakterden oluşup, tüm temel glyphs şekillerini içeren çok yönlü kullanım potansiyeli barındıran bir font. Fırça izleri Leva Mezule tarafından hazırlanıp Krisjanis Mezulis tarafından bir araya getirilerek fontlaştırılan Leafy, temelde bireyselliği temsil eden bir yazı tipi.

Playfair Display, 2011'de Claus Eggers Sørensen tarafından tasarlanan açık kaynaklı serif tarzı bir font. Yüksek kontrastlı serif içermesi, bu fontu modern kategorisine daha çok yaklaştırıyor. Tasarım olarak on sekizinci yüzyılın ortalarından sonlarına kadar olan yazı tiplerinden etkilenen Playfair başlıklar için mükemmel bir yazı tipi örneğidir.

Cheque, Mirela Belova tarafından öğrenci projesi olarak tasarlanan bir font. Fakat daha sonra gelişerek tam potansiyeline ulaştı ve şimdi muhteşem bir font olarak tasarımlara heyecan katıyor. Geometrik şekillere dayanan vintage görünümlü Cheque, başlıklar veya özgün tasarımlar için kullanıldığında en iyi şekilde kendini gösteriyor. Regular ve Black alternatifleri olan bu fontu hem kişisel hem de ticari projeler için ücretsiz kullanılabilirsiniz.

Somatic font ailesi, profesyonel bir tasarımcı olan Lauren Lee tarafından tasarlanan modern bir font. Başlıklar, posterler ve kapak tasarımları için uygun bir tarza sahip font ayrıca samimi ve ulaşılabilir logolar için güçlü bir temel sağlıyor.

Crimson Text, Sebastian Kosch tarafından tasarlanan açık kaynaklı, geleneksel kitap üretimine uygun eski stilde serif bir font.

Hack, yazılımcıların kod yazarken kullanmaları ya da tasarımlarda kullanılan kod görüntüleri için optik olarak dengelenmiş bir font.

ROWO, fırça darbelerinin doğal dokusunu içeren el yapımı bir font. Diğer stillerle beraber kullanmak için çok yönlü bir yazı tipi. İstediğiniz görünümü elde edebilmeniz için büyük ve küçük harfler, sayılar, noktalama işaretleri ve farklı alternatifler de içerir.

Range, Grungy ve sans serif tarzında, her türden cesur ve dokulu tasarımla ile mükemmel uyum sağlayabilen bir font.

Manoyri, Stergios Tsiamis ve Lordanis Passas tarafından tasarlanan, marker ve elle yapılmış ince fırça darbelerini birleştiren, tamamen ücretsiz paylaşılan bir font.

Colortube, Ivan Filipov tasarfından tasarlanan, büyük ve küçük harflerden oluşan renkli, yuvarlak ve geometrik bir font. Kiril alfabesi dahil bir çok dili destekliyor. Logolar, ambalaj tasarımları, posterler, baskılar ve farklı tasarım ihtiyaçlarını karşılamaya uygun bir font.

Big John Pro, farklı tasarımlar için enfes ve büyüleyici bir tipografi uyumu sunuyor! Lonyc Type tarafından tasarlanan, modern ve geometrik bir sans serif olan font, herkes için olabildiğince faydalı olması için 500'den fazla karakter içeriyor.

Noto, Türkçe ve Kürtçe dahil tüm diller için güzel bir okuma deneyimi sağlıyor. Birden fazla ağırlık ve stilde uyumlu bir görünüme ve hisse sahip, ücretsiz, profesyonelce tasarlanmış ve açık kaynaklı bir font ailesi.

Font Awesome, bir çok farklı stil ve seçenekleriyle web'in en popüler vektör ikon ve araç seti. Font Awesome ile web sitenize ve projelerinize tasarımsal derinlik katabilirsiniz.

Bondi, Alejo Bergmann tarafından tasarlanan bir ekran yazı tipi. Tüm büyük harfler, rakamlar ve sembolleri mevcut. Logolar, etiketler, başlıklar, afişler ve çok daha fazlası dahil olmak üzere bir çok tasarım stiline mükemmel uyum sağlıyor.

Loves Classy Sans Serif, ünlü logo basit ama şık olur algısından esinlenen bir font ailesi. Tasarımlarınızı hassas ve ölçülü bir çizgide tutar. Eşsiz alternatif harfleri ve sembolleri ile logolar, fotoğraflar, davetiyeler, reklamlar, ürün tasarımları, düğün davetiyeleri, etiketler ve ürün ambalajları için mükemmel bir kullanım sağlıyor.

Neon Absolute, 1980'lerin neon ışıklarından ilham alan şık, çağdaş bir font. Logolar, sosyal medya için görseller, reklamlar ve ürün tasarımları dahil olmak üzere bir çok tasarımla ahenk içinde tipografik bir uyum sunuyor.

Anodina, Stefano Giliberti tarafından yaratılan ve ruhunda simetri barındıran bir font ailesi. Extra Light yazı tipinden Extra Bold'a kadar 5 farklı alternatif içerir. Logo tasarımları, posterler, gövde metinleri, başlıklar ve bir çok tasarım ihtiyacı için mükemmel bir kaynak.

Nanotech, temiz ve profesyonel görünen tasarımlar için harika bir font. Regular ve Bold seçenekleri bulunan bu yazı tipi, bir çok tasarım projesi için kullanılabilir, ancak başlık kullanımlarında daha iyi sonuç alabilirsiniz. Kartvizitler, sayfa tasarımı, ürün tasarımı, büyük ölçekli çizimler ve kartvizitler için de kullanılabilir.

Knile, Mar a Ramos tarafından tasarlanan bir font. Farklı ve eğlenceli tasarımlar, kapak tasarımları, logolar, ürün ambalajları ya da tasarımlarınızda sadece tipografik bir background olarak kullanabilirsiniz.

Butler, toplam 334 karakter, ultra light ile başlayıp black fonta kadar uzanan 7 farklı alternatif sunar. Ayrıca bir çok karakteri içeren glyphs ile farklı dil ile uyumlu bir font ailesi. Posterler, büyük başlıklar, kitaplar ve süslü tasarımlar için harika bir seçim olabilir.